Schneider Weisse

Марка: TAP 1 Meine helle Weisse
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл. / Кег 20 л.
Алк.: 4.9 %
IBU: 14
Стил: Хефевайс
Цвят: Светла

 

Тази бира със светло-меден цвят и свеж, типичен за високата ферментация карамфилов аромат  е една лека, изчистена и освежаваща премиум хефевайс бира. Завършекът ѝ е с деликатна горчивина, оставяща пенливо-кисел послевкус.

 

Бирата е налична и наливна в 20 литрови кегове в избрани заведения. Свържете се с нас за повече информация.

Марка: TAP 2 Mein Kristall
Държава: Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл.
Алк.: 5.3 %
IBU: 16
Стил: Кристалвайс
Цвят: Светла

 

Шнайдер Вайсе ТАП 2 е кристален вайс с прозрачно жълт цвят и аромат на банан и карамфил, с лек, освежаващ вкус. Перфектен за специални случаи във фина висока чаша или такава за вайс бира. Подхожда си изненадващо добре с риба и морски дарове, салати, леки храни и десерти.

Марка: TAP 3 Mein Alkoholfrei
Държава: Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл.
Алк.: <0.5 %
IBU: 13
Стил: Безалкохолен вайс
Цвят: Кехлибарен

 

„Силен и енергичен“: безалкохолният Шнайдер Шайс Тап 3 е малко по-тъмен, изотоничен и утоляващ жаждата вайс, който ви зарежда с енергия и  има 100% вкус на пшенична бира при по-малко от 0,5% алкохол. Точно такъв вкус трябва да има една „свободна“ бира: силен – точно като Бавария.

Марка: TAP 4 Meine Festweisse
Държава: Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл.
Алк.:  6.2 %
IBU: 28
Стил:  Био Хефевайс
Цвят: Месингово-златист

 

Невероятна месинговозлатиста вайс бира с много вкусови нотки. Ароматът на хмел и цитруси с леко пикантна нотка перфектно балансира малцовия характер на бирата с лекотата на хмела. Освежаваща и същевременно плътна на вкус. Сертифициран органичен/био продукт. По оригинална рецепта за Мюнхенския Октобърфест, на който пивоварната участва до 1942 г.

Марка: TAP 5 Meine Hopfenweisse
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл. / Кег 20 л.
Алк.: 8.2 %
IBU: 40
Стил: Вайсбок
Цвят: Светла

 

Едно ново измерение на пшеничната бира! Блестящо златист, леко червеникав, силен вайсбок с интензивен флорален аромат, който напомня на тропически плодове и ананас. Тук екзотичната плодова сладост среща фойерверки от хмел. Този екстремен вайсбок показва колко далеч може да стигне пшеничната бира. Комбинира се много добре с пикантна храна – мариновани ребърца или шишчета с чили, пикантно козе сирене и др.
Таp 5 – Meine Hopfenweisse е резултатът от трансатлантическия проект между Гарет Оливър (пивовар в Brooklyn Brewery, Ню Йорк) и пивоварът на Шнайдер – Ханс-Петер Дрекслер.

 

Бирата е налична и наливна в 20 литрови кегове в избрани заведения. Свържете се с нас за повече информация.

Марка: TAP 6 Mein Aventinus
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл.
Алк.: 8.2 %
IBU: 16
Стил: Двоен бок
Цвят: Тъмно-рубинен

 

Тап 6 Mein Aventinus e дълбок и комплексен – за прекрасни и отпускащи моменти край огъня!
Тъмно-рубинен двоен вайсбок с фина кремообразна пяна. Силни нотки на зрели банани, стафиди и сливи срещат ликорис и печени аромати. Плътен и затоплящ, с добре балансиран, мек завършек. Това е най-старият двоен вайсбок в Бавария. Матилде Шнайдер – вдовицата на Георг III, създава първият двоен вайсбок през 1907 г, а рецептата за Тап 6 е толкова уникална, че остава непроменена и до днес.
Тази бира се комбинира много добре с печено месо, плодови шоколадови десерти, както и със синьо сирене.

Марка: TAP 7 Mein Original
Държава: Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл.
Алк.: 5.4 %
IBU: 14
Стил: Хефевайс
Цвят: Тъмна

 

Кехлибарено-махагонова вайс бира с нюанси на зрели банани, карамфил, индийско орехче и ядки. Плътна и пенлива бира с хармоничен завършек. Идеален спътник за баварските и обилни ястия, както и за типичния „вайсвурст“. Бирата се вари по оригиналната рецепта на основателя на пивоварната от 1872 година.

Марка: TAP X  Mein Nelson Sauvin (специалитет)
Държава: Германия
Разфасовка: Бутилка 375 и 750 мл.
Алк.: 7.3 %
IBU: 27
Стил: Вайсбок
Цвят: Светла

 

По повод 25-годишнината на „ABT-баровете“ в Холандия пивоварната Schneider Weisse произвежда ексклузивно и ограничено количество от „Schneider Weisse TAP X – Mein Nelson Sauvin“. Името произлиза от сорта хмел „Нелсън Совин“, който се отглежда изключително в Нова Зеландия. Ароматът му напомня на винения сорт „Sauvignon Blanc“, а от тук и връзката с името. Освен това, за производството на този специалитет се използва и специален ферментационен процес с различни дрожди, последван от ферментация в бутилка.

Марка: Aventinus Eisbock
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 330 мл.
Алк.: 12 %
IBU: 15
Стил: Айсбок
Цвят: Тъмна

 

Авентинус Айсбок е по-силен от силен с мощни аромати и интензивен вкус. Това е един махагонов, почти черен айсбок, чийто аромат напомня зрели сливи с нотка горчиви бадеми и марципан. Показва силни характеристики на банан и карамфил, плътен и затоплящ небцето.

Айсбокът е клас сам по себе си. Легендата разказва, че при транспорт през зимата буретата замръзвали, а пивоварите вкусили от останалата незамразена бира и били очаровани. Тъй като водата замръзва преди алкохола, това, което остава, е концентриран Aventinus – наситен с аромати и алкохол.  Подходящ е за зрял пармезан, тирамису, фламбирани с коняк палачинки и еклери с тъмен шоколад.

Шнайдер Вайсе (на немски : Schneider Weisse) е марка немска вайс бира, която се произвежда от баварската пивоварна „Георг Шнайдер и Син” (G. Schneider & Sohn) в гр. Келхайм, Германия.

Пшеничната бира „Шнайдер Вайсе“ се вари от 1872 г., когато основателят на компанията Георг Шнайдер придобива старата мюнхенска пивоварна „Weisses Brauhaus“ и получава лиценз за производство на бира от баварския крал Лудвиг II. През 1927 г. собствениците, които до ден днешен са потомци на Георг Шнайдер, разширяват дейността си и създават пивоварни в градовете Келхайм и Щраубинг. След като пивоварната в Мюнхен е разрушена от бомбардировките на съюзническата авиация през 1944 г., цялото производство се премества в Келхайм, където бирата се прави и до днес.