Weihenstephan

Марка: Weihenstephan Hefeweissbier
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл. / Парти Кег 5 л. / Кег 30 л.
Алк.: 5.4%
IBU: 14
Стил: Хефевайс бира
Цвят: Златисто-жълт

 

Ароматна премиум вайс бира, радваща с фино излята бяла пяна и отличителен аромат на хмел с приятна горчивина. Мека и кремава с чист финал. Варена според вековната пивоварска традиция на хълма Weihenstephan. Комбинира се отлично с риба и морски дарове, пикантно сирене и особено с традиционен баварски телешки колбас.

 

Бирата се предлага и наливна. За повече информация се свържете с нас.

Марка: Weihenstephan Hefeweissbier Dunkel
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл.
Алк.: 5.3%
IBU: 14
Стил: Тъмна вайс бира
Цвят: Тъмен

 

Тази тъмна пшенична бира, радва с фино излята бяла пяна. Плодово-свежа сладост с нотки на зрели банани хармонира идеално с вкуса на пешен малц. Приятно пенлива, с плътно тяло и лек карамелен вкус при първата глътка. Отлично се комбинира както с обилни ястия и дивеч, така и с шоколад и десерти с ядки.

Марка: Weihenstephan Vitus
Държава:  Германия
Разфасовка: 500 мл.
Алк.: 7.7 %
IBU: 17
Стил: Вайсбок
Цвят: Светъл

Светъл, леко пикантен единичен бок, наситен с фини дрожди и мека пяна. Завършеният характер на този специалитет се дължи на продължителното му съхранение. Плодовият аромат на сушени кайсии хармонира с тези на цитрусови плодове, карамфил и банан. Бирата е с плътно тяло и блестящ пенлив вкус, а това я прави един по-различен бок, който напомня пшенична бира. Комбинира се с червено месо, силно сирене и някои десерти.

Марка: Weihenstephan Korbinian
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл. / Кег 30 л.
Алк.: 7.4 %
IBU: 32
Стил: Двоен бок
Цвят: Тъмна

 

Този тъмен двоен бок със светло кафява пяна печели любителите на бирата с баланс от плодови нотки на слива и смокиня, аромат на млечен малц, напомнящ карамел, ядки и шоколад. Неговият печен аромат се комбинира чудесно с пушено месо и риба, както и с еленско и птиче месо.

 

През зимния сезон, тази бира е налична и наливна в кегове от 30 л. За повече информация се свържете с нас.

Марка: Weihenstephan Original Helles
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл / Кег 30 л.
Алк.: 5.1 %
IBU: 21
Стил: Светъл Мюнхенски Лагер
Цвят: Светла

 

Създаването на една добра бира изисква време. Продължителното съхранение прави ярко жълтият лагер Weihenstephan Original ароматна бира с фино излята бяла пяна. Лека нотка на хмел и приятен, свеж, пикантен вкус, които се комбинират добре със салати, птиче месо и готвени ястия.

Марка: Weihenstephan Festbier (сезонен продукт)
Държава:  Германия
Разфасовка: Бутилка 500 мл / Кег 30 л.
Алк.: 5.8 %
IBU: 26
Стил: Лагер
Цвят: Светла

 

Плътен, охмелен, сезонен лагер с дълбок, златист цвят, чудесно вкусово усещане и много аромат! Приготвя се специално в сезона  на Октобърфест през Септември и Октомври. Тази бира въплъщава истинския баварски празничен дух. Наздраве!

 

Тази бира е налична само в периода Септември-Октомври.

Най-старата пивоварна в света!

От 1040 година на хълма Weihenstephan във Фрайзинг, Германия се вари бира. По това време сегашната Баварска Държавна Пивоварна Weihenstephan е манастирска пивоварна на Бенедиктинските монаси. В днешни дни тя се управлява като частно предприятие под контрола на Баварското правителство. Като най-старата все още съществуваща пивоварна в света зад историческите ѝ стени се крие модерна технология, която се осланя на актуалния научен процес на пивоварене, разработван в научния център на Мюнхенския Техническия Университет. Така силата на иновациите и близо 1000 години опит се обединяват, за да създадат премиум бири с най-високо качество!